Paaseitjes
Paaseitjes horen natuurlijk bij Pasen, maar ja, die uit de winkel kunnen mij niet meer bekoren. Gelukkig kun je met dit recept heel goed look-a-likes maken; echt een eitje :-)
Paaseitjes
Oventemperatuur: niet van toepassing
Wachttijd: 1 uur
Eivrij | Glutenvrij | Vegan | Zuivelvrij
Ingrediënten
60 g pure chocolade (>70%)
75 g gare linzen
25 g amandelmeel
15 g kokosolie
10 g honing
2 tl sinaasappelsap
1/2 tl granenkofie
1/2 tl gemberpoeder
snuf Keltisch zeezout
Bereidingswijze
Hak de chocolade in stukje en smelt au bain-marie. Haal de chocolade van het vuur zodra deze grotendeel gesmolten is en roer totdat alle chocoladestukjes gesmolten zijn.
Meng in een keukenmachine alle overige ingrediënten tot een dikke pasta. Voeg de chocolade toe en meng tot een egaal geheel.
Laat de pasta 1 uur opstijven in de koelkast en draai er daarna 15 paaseitjes van.
Gebaseerd op een recept van Joke Boon.