Paaseitjes

Paaseitjes horen natuurlijk bij Pasen, maar ja, die uit de winkel kunnen mij niet meer bekoren. Gelukkig kun je met dit recept heel goed look-a-likes maken; echt een eitje :-)

Lijnzaadkoekje

 

Paaseitjes 

 

Oventemperatuur: niet van toepassing

Wachttijd: 1 uur

 

Eivrij | Glutenvrij | Vegan | Zuivelvrij

 

 

Ingrediënten 

60 g pure chocolade (>70%)

75 g gare linzen

25 g amandelmeel

15 g kokosolie

10 g honing

2 tl sinaasappelsap

1/2 tl granenkofie

1/2 tl gemberpoeder

snuf Keltisch zeezout

 

Bereidingswijze

Hak de chocolade in stukje en smelt au bain-marie. Haal de chocolade van het vuur zodra deze grotendeel gesmolten is en roer totdat alle chocoladestukjes gesmolten zijn.

 

Meng in een keukenmachine alle overige ingrediënten tot een dikke pasta. Voeg de chocolade toe en meng tot een egaal geheel.

 

Laat de pasta 1 uur opstijven in de koelkast en draai er daarna 15 paaseitjes van.

 

 

 

Gebaseerd op een recept van Joke Boon.


© OERzoet 2013