Over OERzoet

De zoete smaak van suikervrij

Mijn oma heeft mij de liefde voor het bakken meegegeven. Koekjes bakken op vrijdagavond, taart maken op zondag... Ik was dol op bakken én een echte ‘zoetekauw’.

 

Vroeger pikte ik dan ook snoepjes uit de snoeppot. Toen ik op mezelf ging wonen hoefde dat niet meer stiekem en kon ik ongegeneerd een pak koekjes leeg eten als ik daar zin in had. Toen ik kinderen kreeg, moest ik mijn zoetbehoefte weer stiekem stillen, want als ouder moet je natuurlijk wel het goede voorbeeld geven!

 

 

En toen kwam dat moment. Ik las toevallig hoeveel suiker wij gemiddeld per persoon per jaar consumeren. En schrok me rot! Want ik wist dat ik veel meer zoetigheden dan een gemiddeld persoon at…

 

En zo is het begonnen, mijn zoektocht naar suiker. Ik wilde meer weten, meer leren, meer afleren. En hoe meer ik te weten kwam, hoe meer ik de behoefte kreeg anderen daarover te willen vertellen. Niet met het waarschuwende vingertje, maar inspirerend. Om anderen te prikkelen na te denken over hun voedingspatroon. Om te laten zien welke simpele stappen (echt waar!) je kunt zetten die meteen al resultaat geven. Om te laten zien wat je allemaal voor lekkers kunt eten én kunt snoepen, ook al laat je al die geraffineerde producten uit de supermarkt staan.

 

Zo is OERzoet ontstaan. Mijn suikervrije biologische baklokaal. Waarin ik mijn passie voor goede voeding en zoete lekkernijen combineer. Met de achterliggende gedachte dat je met volwaardige ingrediënten de heerlijkste koekjes, taartjes, snoeperijen en meer lekkers kunt maken. Zónder wagonladingen suiker en suikervervangers.  

 

En reken maar dat dat vele malen beter smaakt. Met als pluspunt, dat je je lijf voedt in plaats van vult. Kan het beter?!

 

Ik nodig je dan ook graag uit om je eerste stappen (of misschien al wel je vervolgstappen) op het gebied van suikervrij te gaan zetten. En geniet! Velen zijn je al succesvol voorgegaan.

  

Tamara Butter

 


© OERzoet 2013-2022