Foodwatch waarschuwt voor kinderdrank met evenveel suiker als cola

Uit onderzoek van foodwatch blijkt dat de populaire drinkpakjes die veel kinderen mee naar school krijgen, ongezonde suikerbommen zijn: bijna één op de vier drinkpakjes bevat zelfs meer suikers dan Coca-Cola. 

 

Cola geven de meeste ouders hun  (jonge) kinderen  nog niet. Maar pakjes limonade, welke ouder heeft ze niet in de voorraadkast staan?

 

Dat dit vloeibaar snoep is realiseren we ons niet altijd. En dat er veel kinderen zijn die dit elke dag mee naar school krijgen, daar sta je waarschijnlijk ook niet bij stil.  

 

Terwijl gemiddeld gezien onze suikerconsumptie voor bijna de helft van zoete drankjes afkomstig is...

 

 

Tel uit je winst wanneer je afstapt van limonade; frisdrank, vruchtensap, diksap of andere aanmaaklimonade. Makkelijker gezegd dan gedaan?

 

De volgende tips helpen je op weg!

 

 1. Leng de limonade aan met water. Drink je aanmaaklimonade;

   verminder dan telkens de hoeveelheid aanmaaksiroop die je    in het glas doet;

 

-         2. Bouw het aantal glazen limonade per dag af;

 

3. 3. Bouw het aantal dagen waarop je linonade drinkr af naar    de frequentie die jij voor ogen hebt. Een goede richtlijn    voor kinderen zou kunnen zijn 1 glas op de vrije

      woensdagmiddag en 1 glas per dag in het weekend; 

 

-         4. Drink water of (kruiden)thee in plaats van limonade;

 

-         5. Geef het water een smaakje; voeg stukjes appel en een      snuf kaneel toe, of slierten komkommer, takjes munt. De      variatiemogelijkheden zijn eindeloos!  

 

Wanneer je besluit dat je kinderen minder limonade gaan krijgen, zul je op weerstand stuiten. Het is dan ook handig dit besluit vooraf altijd met je kinderen te bespreken. En uit te leggen waarom je dit doet.

 

6. Biedt naast water als alternatief een ‘zoete’ kruidenthee    aan. Denk aan sterrenmix, zoethout of sprookjesboomthee.    De zoete smaaktonen in deze theesoorten kunnen kinderen      over de streep helpen; 

 

7. Geef het goede voorbeeld;

 

8. Hou vol! Geloof me, de aanhouder wint. Ik spreek uit        ervaring.

 

En onderweg of naar school dan, hoor ik je denken. De oplossing is gemakkelijk; ieder gezinslid zijn eigen bidon. En daar mag maar 1 vloeistof in; water.

 

In de winter heeft iedereen zijn eigen thermosfles. En ook daar gaat maar 1 vloeistof in; thee. Met smaak naar keuze. En ja, dat werkt. Zelfs op school!

 

Een pakje op zijn tijd als traktatie is echt niet erg. Als jij én je kinderen zich maar realiseren dat dat dan ook echt een traktatie is.

 

Overigens, dat ik de limonade al lange tijd aanleng met water heb ik mijn kinderen zelf nog steeds niet verteld. Nooit geen klachten over gekregen J!

 

Succes,

Tamara

Commentaren: 0 (Discussie gesloten)
    Er zijn nog geen commentaren.

© OERzoet 2013-2022